Snijd 1 ui en 4 sjalotjes klein, maak 2 teentjes knoflook schoon en pers deze uit.
Vermeng de gesneden ui, de geperste knoflook, ½ theelepel sambal oelek, ¼ theelepel trassi, ½ theelepel djinten, ½ theelepel ketoembar en 2 geraspte kemirienoten.
Wrijf alles fijn (gebruik eventueel een vijzel en stamper).
Voeg 1 ei, 1 theelepel suiker, 3 eetlepels kokosmeel, 3 eetlepels water, het sap van ½ citroen en 500 gram gehakt bij het kruidenpapje en kneed alles goed door elkaar.
Vorm van het aangemaakte gehakt 8 rollen in de vorm van kroketten.
Steek door elke rol een satéstokje en braad de saté in warme olie langzaam aan alle kanten bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de saté pentol met pindasaus, lontong (rijstcake) en atjar.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais, of een gekoelde, zoete witte wijn.