Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saucijzenbroodjes
Porties:
8
stuks
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kwastje
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
2
rollen Jan Bladerdeeg
▢
350
g
gehakt
▢
½
zakje
gehaktkruiden
40 g
▢
1
eetlepel(s)
zoete ketjap
▢
1
tl
grove mosterd
▢
mespuntje
nootmuskaat
▢
1
eidooier
▢
1
eetlepel(s)
melk
▢
zadenmix:
maanzaad, sesam, pompoenpitten, zonnebloempitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom het gehakt met de specerijen.
Rol de twee degen uit en snij beide in 4 gelijke vierkanten.
Vul de vierkanten met een dikke, brede strook gehakt net iets onder het midden van een deegplakje.
Klop in een kommetje de dooier los met de melk en bestrijk de
(dunne) strook deeg rondom de vulling met een deel van het eimengsel.
Vouw het deegplakjedubbel en druk de randen goed aan met een vork.
Bestrijk de bovenkanten van de saucijzenbroodjes met het overige eimengsel en bestrooi eventueel met de zaden.
Bak de saucijzen op een bakplaat in de voorverwarmde oven in ca. 15-18 min. goudbruin en krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Broodjes
/
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland