Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 rollen Jan Bladerdeeg
- 350 g gehakt
- ½ zakje gehaktkruiden 40 g
- 1 eetlepel(s) zoete ketjap
- 1 tl grove mosterd
- mespuntje nootmuskaat
- 1 eidooier
- 1 eetlepel(s) melk
- zadenmix: maanzaad, sesam, pompoenpitten, zonnebloempitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng in een kom het gehakt met de specerijen.
- Rol de twee degen uit en snij beide in 4 gelijke vierkanten.
- Vul de vierkanten met een dikke, brede strook gehakt net iets onder het midden van een deegplakje.
- Klop in een kommetje de dooier los met de melk en bestrijk de
- (dunne) strook deeg rondom de vulling met een deel van het eimengsel.
- Vouw het deegplakjedubbel en druk de randen goed aan met een vork.
- Bestrijk de bovenkanten van de saucijzenbroodjes met het overige eimengsel en bestrooi eventueel met de zaden.
- Bak de saucijzen op een bakplaat in de voorverwarmde oven in ca. 15-18 min. goudbruin en krokant.