Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in stukken.
Knip de verse oregano fijn in een kopje.
Pureer de stukken paprika en de fijngesneden oregano met 3 eetlepels water in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree.
Halveer de varkensschnitzels en bestrooi ze met zout en 1 theelepel pikante paprikapoeder.
Verhit 1/3 van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de helft van de schnitzels in ongeveer 4 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
Leg de gebakken schnitzels op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de rest van de schnitzels op dezelfde manier in de overgebleven 1/3 van de boter.
Leg ook deze onder de aluminiumfolie.
Verhit de rest van de boter in het bakvet dat in de pan is achtergebleven.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak al omscheppend ongeveer 2 minuten, tot de ui zacht is.
Pel de knoflook en pers hem boven de uien uit.
Voeg de overige 1 theelepel pikante paprikapoeder toe en bak al omscheppend nog ongeveer 30 seconden, tot de geur vrijkomt.
Voeg de paprikapuree en de kruidenbouillonpoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat de saus onafgedekt ongeveer 2 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend nog ongeveer 2 minuten, tot een gladde en romige saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Leg de gebakken schnitzels terug in de romige paprikasaus en verwarm ze nog ongeveer 1 minuut mee.
Serveer de schnitzels met de romige paprikasaus, pasta en snijbonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met verse pasta en beetgaar gekookte snijbonen. Garneer eventueel met verse oregano.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Portugese Vinho Tinto of een Italiaanse Barbera.