Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schouderkarbonades in Mediterrane Tomatensaus
Malse schouderkarbonades gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met mediterrane groenten en Provençaalse kruiden.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
22
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
blikje
stukjes gepelde tomaat
400 gram
▢
1
theelepel
Provençaalse kruiden
▢
1
dl
rode wijn
▢
2
schouderkarbonades
▢
1
ui
▢
1
wortel
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak de ui, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze klein.
Wrijf de schouderkarbonades in met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin.
Voeg de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
Pers de knoflook boven de pan uit.
Voeg de Provençaalse kruiden, de stukjes gepelde tomaat met het vocht en de rode wijn toe.
Zet het deksel schuin op de pan en stoof de karbonades in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gesmoorde venkel, aardappelpuree of polenta.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn uit de Rhône of een Italiaanse Sangiovese.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
/
Fusion
/
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden