Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schuimtaartjes met citroenroom
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citroentrekker
Bakpapier
handmixer
Ingrediënten
▢
2
eiwitten
▢
125
g
witte basterdsuiker
▢
½
theelepel
kleurloze azijn
▢
½
theelepel
maïzena
▢
1
citroen
▢
1
dl
zoete witte dessertwijn
▢
125
ml
slagroom
Instructies
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Op bakpapier 8 cirkels van ca. 8 cm doorsnede tekenen.
In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
Van suiker 1 eetlepel bewaren, rest van suiker lepel voor lepel door eiwit kloppen. Azijn erover sprenkelen en erdoor spatelen.
Maïzena boven eiwitschuim zeven en erdoor spatelen.
Eiwitschuim binnen rondjes op bakpapier scheppen en gladstrijken.
Eiwitschuim in midden van oven ca. 1 uur bakken.
In uitgeschakelde oven laten afkoelen.
Bakpapier voorzichtig van schuimpjes aftrekken.
Schuimpjes in plastic zak in trommel tot gebruik bewaren.
Bereiden:
Citroen goed schoonboenen.
Van citroen (met citroentrekker) reepjes van schil raspen.
Citroen uitpersen.
In pannetje wijn, citroensap en - rasp met rest van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 3 minuten laten inkoken.
Pan van vuur nemen en tot gebruik laten afkoelen.
In kom slagroom stijfkloppen.
2 Eetlepels wijn-citroensaus erdoor scheppen.
Slagroommengsel tot gebruik in koelkast bewaren.
Op vier borden elk 1 schuimrondje leggen.
Slagroommengsel erover verdelen, afdekken met andere schuimpjes.
Wijn-citroensaus erover en omheen sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch