Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sherryfondue met gele rijst
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
▢
75
g
gele rijst
pak à 325 g
▢
1
l
runderbouillon
of kippenbouillon, van tablet
▢
400
ml
medium dry sherry
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
rode peper
in ringetjes
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
In fonduepan bouillon met sherry, knoflook, rode peper en bosuitjes aan de kook brengen.
Vuur laag zetten en bouillon met deksel op pan 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Fonduepan, rijst en schalen dipHapjess op tafel zetten.
Telkens Hapjes aan fonduevork prikken en in sherrybouillon laten garen.
Na de maaltijd rijst over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om in de bouillon te garen:
'paella-spiesjes' van fruits de mer,
courgette
blokjes kipfilet
gamba's of cocktailgarnalen
pittige gehaktballetjes
plakjes varkenshaas met serranoham
plakjes Catalaanse worstjes
stukjes rode en groene paprika
cherrytomaatjes
kwart plakjes courgette
kleine roosjes broccoli
blaadjes spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten