Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shikar kari
Varkenscurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
tamarinde
gedroogde
▢
2
dl
water
kokend
▢
500
gram
varkensfricandeau
▢
50
gram
ghee
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
3
teentjes
knoflook
gehakt
▢
2
groene chilipepers
ontpit en gehakt
▢
1
theelepel
gember
gemalen
▢
3
kruidnagels
▢
5
cm
pijpkaneel
▢
1
eetlepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
½
theelepel
komijnzaad
Instructies
Week de tamarinde 2 uur in het kokende water.
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; verwijder alle vet en zenen.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg het vlees toe en roerbak nog 5 minuten tot alle blokjes goed gekruid zijn.
Zeef het tamarindewater en roer dit door het vlees.
Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel afgedekt 1 uur stoven tot het vlees gaar is.
Dien warm op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het tamarindewater in dit recept neutraliseert eventueel vet
varkensvlees. Met magere varkenslappen is dit recept uitstekend te bereiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India