Shikar kari

Varkenscurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram tamarinde gedroogde
  • 2 dl water kokend
  • 500 gram varkensfricandeau
  • 50 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 2 groene chilipepers ontpit en gehakt
  • 1 theelepel gember gemalen
  • 3 kruidnagels
  • 5 cm pijpkaneel
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel komijnzaad

Instructies

  • Week de tamarinde 2 uur in het kokende water.
  • Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; verwijder alle vet en zenen.
  • Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
  • Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en roerbak nog 5 minuten tot alle blokjes goed gekruid zijn.
  • Zeef het tamarindewater en roer dit door het vlees.
  • Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel afgedekt 1 uur stoven tot het vlees gaar is.
  • Dien warm op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het tamarindewater in dit recept neutraliseert eventueel vet
varkensvlees. Met magere varkenslappen is dit recept uitstekend te bereiden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst India