Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Siap Mepanggang
pikante gegrilde kip van Bali
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kemerinoten
fijngehakt
▢
2
cm.
laos
verse fijngehakt mag ook gedroogde laos zijn, maar dan eerst wellen in warm water
▢
8
sjalotjes
gesnipperd
▢
4
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
4
rode chilipepers
grote eventueel zaadjes verwijder, in stukjes gehakt zonder zaadjes is minder scherp
▢
1
el.
palmsuiker
fijngehakt
▢
2
el.
plantaardige olie
▢
1
tl.
kurkuma
▢
750
ml.
kippenfond
▢
500
ml.
kokosmelk
▢
4
stengels
citroengras
geplet
▢
4
verse
salamblaadjes
of gedroogde
▢
2
tl.
zout
▢
1
hele
kip
verse ongeveer 1½ kg., in vieren
▢
plantaardige olie
om mee in te vetten
▢
1
limoen
of citroen, in vieren
▢
375
ml.
pindasaus
Instructies
De noten en de laos in een kruidenmolen fijnhakken en in een schaal doen.
De sjalotjes, knoflook, chilipeper en de suiker tot een pasta pureren.
Zo nodig wat olie toevoegen.
De sjalottenpasta en de kurkuma door het notenmengsel roeren.
De olie in de wok of braadpan verhitten.
Het kruidenmengsel op laag tot middelhoog vuur 5 min. aanbakken.
De fond en de kokosmelk toevoegen, het citroengras, de salamblaadjes en het zout erbij doen.
Al roerende aan de kook brengen, vuur laag draaien en 5 min. zachtjes laten doorkoken.
De kip toevoegen.
Zonder deksel op de pan ongeveer 20 min. zachtjes laten doorkoken tot het vlees net gaar is.
Regelmatig keren.
De kip uit de wok nemen en op een rooster 30 min. laten drogen.
Rooster invetten met olie en de grill sterk verhitten.
Kip in 4-5 min. aan een kant goudbruin laten worden.
Keren en andere kant op dezelfde manier grillen.
Met partjes limoen en pindasaus serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië