Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappel Rabarber Strudel
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
200
g
rabarber
in kleine blokjes gesneden
▢
Schil van 1 sinaasappel
geraspt
▢
4
eetlepels
rietsuiker
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
eetlepels
custardpoeder
▢
Poedersuiker voor decoratie
▢
1
eetlepel
kristalsuiker
▢
1
ei
geklutst
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
Snijd drie stroken van 0,5 cm breed over de lengte van het deeg af.
Houd deze stroken apart voor de decoratie.
Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
Leg het rabarbermengsel in een strook in het midden van het bladerdeeg over de lengte.
Rol het deeg op tot een stevige strudel.
Vouw de uiteinden van de rol eronder.
Gebruik de drie stroken om een vlecht te maken en leg deze bovenop de strudel.
Bestrijk de strudel met geklutst ei en plak de vlecht erop.
Bestrijk de vlecht ook met ei.
Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel en bestrooi met kristalsuiker.
Bak de strudel in 20 minuten goudbruin.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Serveer warm en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer zal goed samengaan met de frisse rabarber en de citrusaroma's van de sinaasappel
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Groenten
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch