Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappel Yoghurt
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1000
g
yoghurt
dikke , of turkse yoghurt
▢
30
g
rozijnen
boerenjongens
▢
30
g
noten
fijngehakte
▢
7½
g
vanille-extract
of vanillesuiker
▢
50
g
honing
▢
1
stuk
sinaasappel
geraspte
▢
500
g
sinaasappel
vers geperste
▢
2
eetlepels
cointreau
▢
12
g
gelatine
Instructies
Bereidingswijze:
Giet de yoghurt in
een schone theedoek en laat deze uitlekken.
Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
Geraspte sinaasappelschil en walnoten.
Voor de garnering:
geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Zuivel