1duivekaterbrood of ander wit broodin 4 dikke plakken gesneden
50groomboterop kamertemperatuur
1sinaasappel
1bakjeaardbeiengewassen en in stukjes gesneden
Poedersuikernaar smaak
4blaadjesmuntvoor garnering
Instructies
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Was de sinaasappel en rasp de schil.
Snijd de sinaasappel doormidden en pers een beetje sap uit.
Klop de zachte boter op de laagste stand luchtig met een mixer.
Voeg poedersuiker en sinaasappelsap toe en meng goed.
Klop vervolgens op een hogere snelheid tot de boter luchtig en romig is.
Besmeer de dikke plakken brood met de sinaasappelbotercrème.
Verdeel de stukjes aardbeien over de boter.
Garneer elk broodje met een blaadje munt en bestrooi eventueel met extra poedersuiker.
Serveer direct voor een feestelijk en smaakvol ontbijt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een glaasje vers geperste sinaasappelsap of een kopje thee voor een compleet ontbijt.Wijnadvies:Geen wijnadvies, ideaal te combineren met een frisse mocktail of jus d’orange.