Een feestelijke Sinterklaastaart met knapperige kruidnotenlagen en een luchtige Monchou-room. Perfect voor een gezellige avond tijdens het Sinterklaasfeest.
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
Verdeel het kruidnotendeeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel van gelijke grootte.
Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 8-10 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn.
Laat volledig afkoelen.
Klop de Monchou los met de basterdsuiker in een kom.
Klop de slagroom lobbig en spatel de Monchou en de helft van de sinaasappelrasp er voorzichtig doorheen.
Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
Schep de Monchou-room in een spuitzak.
Leg een afgekoelde deegcirkel op een serveerschaal en spuit ¼ van de Monchou-room erop.
Herhaal dit proces met de overige cirkels en roomlagen, eindigend met room bovenop.
Garneer de taart met de resterende sinaasappelrasp, extra kruidnoten en Sinterklaasdecoratie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de taart met een kop warme chocolademelk of koffie voor een perfecte afsluiting van het Sinterklaasfeest.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij de kruidige en romige smaken van deze taart. Het fruitige aroma van de wijn complementeert de sinaasappelrasp en kruidnoten.