Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sipelsop
Friese uiensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
eieren
▢
5
uien
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
1
eetlepel(s)
wijn azijn
▢
zout en peper
▢
nootmuskaat
▢
150
gram
geraspte Friese nagelkaas
Instructies
Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze.
Snij de ui in grove ringen en fruit deze in de boter.
Voeg de bloem toe.
Laat het geheel op kleinvuur koken terwijl men al roerend koud water toevoegd, tot het bindt en glad is.
Voeg nog wat water toe, de azijn de nootmuskaat.
Breng de soep op smaak op smaak met peper en zout.
Prak een ei op een diep bord of in een kom.
Schep de soep op en strooi er nagelkaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland