Sipelsop

      Reacties uitgeschakeld voor Sipelsop

 

Sipelsop

Friese uiensoep

Categorie Soep
Keuken Friesland, Nederland
porties 4
Auteur Lekker Frysk

Wat gaat er in

  • 6 eieren
  • 5 uien
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 el wijn azijn
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 150 gram geraspte Friese nagelkaas

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze.
  • Snij de ui in grove ringen en fruit deze in de boter.
  • Voeg de bloem toe.
  • Laat het geheel op kleinvuur koken terwijl men al roerend koud water toevoegd, tot het bindt en glad is.
  • Voeg nog wat water toe, de azijn de nootmuskaat.
  • Breng de soep op smaak op smaak met peper en zout.
  • Prak een ei op een diep bord of in een kom.
  • Schep de soep op en strooi er nagelkaas over.