Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Smaakvolle Appel-Kerrieroom
Een heerlijke en unieke saus van appel en kerrie, perfect om je gegrilde kipgerechten een extra smaakdimensie te geven. Makkelijk te maken!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Garde of spatel
rasp
mes
Ingrediënten
▢
1 ¼
dl
crème fraîche
▢
1
sjalotje
fijngehakt
▢
½
appel
geraspt
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
theelepel
citroensap
Instructies
Meng de crème fraîche in een kom tot een gladde consistentie.
Voeg het fijngehakte sjalotje, de geraspte appel, het kerriepoeder en het citroensap toe aan de crème fraîche.
Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Proef de saus en pas de smaak aan door eventueel meer kerriepoeder of citroensap toe te voegen.
Serveer direct bij gegrilde kip of bewaar gekoeld tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Viognier voor een perfecte smaakbeleving.
Voedingswaarden
Calories:
85
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Saus
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch