Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Smeuïg Bananenbrood met Walnoten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
rooster
Ingrediënten
▢
100
g
margarine
▢
200
g
suiker
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
1
theelepel
citroensap
▢
3
middelgrote
bananen
rijp maar niet bruin
▢
100
g
bloem
▢
3
theelepels
bakpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
60
g
gehakte walnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C.
Bestrijk het bakblik met olie.
Roer de margarine en suiker romig en klop er vervolgens de losgeklopte eieren door.
Pureer de bananen, roer hier het citroensap door en voeg dit toe aan het roommengsel.
Roer de bloem erdoor, voeg het bakpoeder en zout toe, en meng tot slot de gehakte walnoten erdoor.
Doe het deeg in het bakblik en bak het bananenbrood gedurende 1 uur en 15 minuten.
Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
Serveer het bananenbrood met of zonder boter.
Geniet van dit smeuïge bananenbrood tijdens lunch of brunch!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit zoete bananenbrood past goed een kopje thee of een kopje koffie als drankkeuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Dessert - Nagerecht
/
Lunch
/
Snack
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch