Meng de bloem, een snufje zout en 100 g suiker in een kom.
Voeg 150 g boter in blokjes en 1 ei toe.
Kneed tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
Meng de resterende boter (150 g), eieren, resterende suiker (30 g), fijngemalen amandelen en poire eau de vie tot een gladde amandelcrème.
Strijk de amandelcrème gelijkmatig uit over het deeg in de taartvorm.
Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes.
Schik de peer schijfjes decoratief op de amandelcrème.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-45 minuten tot goudbruin en gaar.
Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef het tot een gladde gelei.
Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozengelei voor een glanzende afwerking.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom. Geniet van deze heerlijke taart met peer als een feestelijke afsluiting van je maaltijd!Wijnadvies:Een zoete witte dessertwijn zoals een Sauternes of een Monbazillac past perfect bij de rijke smaken van peer en amandel in deze taart.