Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sneeuwkoekjes van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
100
g
poedersuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
150
g
gemalen kokos
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Splits de eieren, bewaar alleen de eiwitten.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf tot er glanzende pieken ontstaan.
Voeg tijdens het mixen de poedersuiker en vanillesuiker toe.
Houd een gedeelte van de kokos apart en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.
Schep 20 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in ca. 25 min. in het midden van de oven.
Laat 10 min. afkoelen.
Bestrooi de koekjes met de rest van de kokos.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden.
Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel en bestrooi voor serveren met de achtergehouden kokos
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Koek