Het is een erg vochtig deeg, net als veel Zuid Europese broden, maar dat maakt het brood straks extra lekker.
Dek het brood af met plastic.
Zelf gebruik ik hier een pedaalemmer-zak voor.
Hierdoor blijft het vocht binnen in de kom, en de toch blijft buiten.
Laat het deeg een uur rijzen.
Bestrooi het werkblad ruim met bloem.
Het deeg is erg nat en kleeft behoorlijk, gebruik genoeg bloem om het deeg onder controle te krijgen.
Verdeel het in twee en maak twee rechte platte broden.
Bedek de ciabatta’s met plastic dat je insmeert met olie. De olie voorkomt dat het plastic aan het brood gaat kleven.
Verwarm na een uur de oven voor op 230 graden. Bak de ciabatta’s in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
heb je een pizzasteen of een andere baksteen? Verwarm de oven dan een half uur langer voor en bak de ciabatta’s hierop . De broden zullen op de steen extra knapperig bakken!