Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 2 zakjes gist van 7 gram
- 400 ml lauw water
- 40 ml olijfolie
- 8 gram zout
Instructies
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Het is een erg vochtig deeg, net als veel Zuid Europese broden, maar dat maakt het brood straks extra lekker.
- Dek het brood af met plastic.
- Zelf gebruik ik hier een pedaalemmer-zak voor.
- Hierdoor blijft het vocht binnen in de kom, en de toch blijft buiten.
- Laat het deeg een uur rijzen.
- Bestrooi het werkblad ruim met bloem.
- Het deeg is erg nat en kleeft behoorlijk, gebruik genoeg bloem om het deeg onder controle te krijgen.
- Verdeel het in twee en maak twee rechte platte broden.
- Bedek de ciabatta’s met plastic dat je insmeert met olie. De olie voorkomt dat het plastic aan het brood gaat kleven.
- Verwarm na een uur de oven voor op 230 graden. Bak de ciabatta’s in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
heb je een pizzasteen of een andere baksteen? Verwarm de oven dan een half uur langer voor en bak de ciabatta’s hierop . De broden zullen op de steen extra knapperig bakken!