Snel ciabatta zonder kneden maken

Snel ciabatta zonder kneden maken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 zakjes gist van 7 gram
  • 400 ml lauw water
  • 40 ml olijfolie
  • 8 gram zout

Instructies

  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Het is een erg vochtig deeg, net als veel Zuid Europese broden, maar dat maakt het brood straks extra lekker.
  • Dek het brood af met plastic.
  • Zelf gebruik ik hier een pedaalemmer-zak voor.
  • Hierdoor blijft het vocht binnen in de kom, en de toch blijft buiten.
  • Laat het deeg een uur rijzen.
  • Bestrooi het werkblad ruim met bloem.
  • Het deeg is erg nat en kleeft behoorlijk, gebruik genoeg bloem om het deeg onder controle te krijgen.
  • Verdeel het in twee en maak twee rechte platte broden.
  • Bedek de ciabatta’s met plastic dat je insmeert met olie. De olie voorkomt dat het plastic aan het brood gaat kleven.
  • Verwarm na een uur de oven voor op 230 graden. Bak de ciabatta’s in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

heb je een pizzasteen of een andere baksteen? Verwarm de oven dan een half uur langer voor en bak de ciabatta’s hierop . De broden zullen op de steen extra knapperig bakken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood