1zakjejus speciaal met pittige kruidenvoor 1/4 liter, Knorr
2sinaasappels
3eetlepelsdry sherry
koud water
Instructies
Halveer één sinaasappel en pers het sap eruit in een maatbeker.
Voeg de dry sherry toe aan het sinaasappelsap en vul aan met koud water tot 250 ml (2 ½ dl).
Schil de andere sinaasappel dik tot op het vruchtvlees.
Snijd de geschilde sinaasappel in de lengte in vier parten.
Snijd deze parten vervolgens in dunne plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
Bak de ringetjes bosui al omscheppend ongeveer 2 minuten in de boter, tot ze zacht zijn.
Voeg het sinaasappelsap-sherry mengsel en het juspoeder toe aan de pan.
Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook.
Laat de sinaasappelsaus ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken, zonder deksel.
Roer de sinaasappelplakjes voorzichtig door de warme saus.
Serveer de sinaasappelsaus direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker bij gebraden eend, kip, varkensvlees of wild. Ook heerlijk over een kerstrollade.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een lichtzoete Riesling past goed bij de zoetzure smaken van de saus.