Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sole dorée
(vergulde zeetong)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
Bakplaat
Oven
Ingredients
▢
4
tongen
van 250 g
▢
8
dunne sneden witbrood
▢
5
dl
courtbuillon
▢
4
eetlepel(s)
slagroom
▢
100
g
amandelen
geschaafde
▢
4
plakjes
kaas
▢
zout
▢
peper
▢
8
langoustines
▢
180
g
boter
▢
4
schijfjes citroen
Instructions
Snij de korsten van het brood en rooster licht aan één kant.
Pocheer de langoustines 8 minuten in de bouillon.
Pel ze en snij ze in de lengte doormidden.
Smelt 100 g boter in een pan en leg hierin de tongen.
Bak ze heel zachtjes aan een kant gedurende 6 minuten.
Geef er dan 50 g gesmolten boter over, die goed heet is en zet de schaal even onder de grill om de bovenkant te bruinen.
Leg op de niet geroosterde kanten van 4 sneetjes brood een plakje kaas.
Leg daarop twee langoustine helften en daarop een tweede sneetje brood met de geroosterde kant naar boven.
Druk dit goed aan.
Smeer ze in met gesmolten boter en zet ze op een bakplaat in de oven van 170ºC.
Laat ze daar tot de kaas gesmolten is.
Snij ze diagonaal door.
Doe de verwarmde room in een ovale voorverwarmde schaal.
Leg hier de tongen in en bestrooi met zout en peper en hou ze warm.
Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin snel de geschaafde amandelen aan.
Laat uitlekken en verdeel over de tongen.
Zet er de broodjes bij en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis