Sole dorée

      Reacties uitgeschakeld voor Sole dorée

Sole dorée

(vergulde zeetong)
Categorie vis
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Materialen

Wat gaat er in

  • 4 tongen van 250 g
  • 8 dunne sneden witbrood
  • 5 dl courtbuillon
  • 4 eetlepels slagroom
  • 100 g amandelen geschaafde
  • 4 plakjes kaas
  • zout
  • peper
  • 8 langoustines
  • 180 g boter
  • 4 schijfjes citroen

Hoe maak ik het klaar

  • Snij de korsten van het brood en rooster licht aan één kant.
  • Pocheer de langoustines 8 minuten in de bouillon.
  • Pel ze en snij ze in de lengte doormidden.
  • Smelt 100 g boter in een pan en leg hierin de tongen.
  • Bak ze heel zachtjes aan een kant gedurende 6 minuten.
  • Geef er dan 50 g gesmolten boter over, die goed heet is en zet de schaal even onder de grill om de bovenkant te bruinen.
  • Leg op de niet geroosterde kanten van 4 sneetjes brood een plakje kaas.
  • Leg daarop twee langoustine helften en daarop een tweede sneetje brood met de geroosterde kant naar boven.
  • Druk dit goed aan.
  • Smeer ze in met gesmolten boter en zet ze op een bakplaat in de oven van 170ºC.
  • Laat ze daar tot de kaas gesmolten is.
  • Snij ze diagonaal door.
  • Doe de verwarmde room in een ovale voorverwarmde schaal.
  • Leg hier de tongen in en bestrooi met zout en peper en hou ze warm.
  • Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin snel de geschaafde amandelen aan.
  • Laat uitlekken en verdeel over de tongen.
  • Zet er de broodjes bij en serveer.