Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soupa lacana
(koolsoep)
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
witte kool
▢
2
kleine
ui
▢
1 ½
eetlepel(s)
olijfolie
▢
4
tomaat
geschild van zaden ontdaan en in stukken gesneden
▢
½
theelepel
zout
▢
peper
▢
2 ½
liter
kippenbouillon
▢
1
kop
croûtons
Instructies
Snijd de kool in fijne repen, was ze en laat ze uitlekken.
Fruit de uien in de olie goudbruin en doe ze in een grote soeppot.
Voeg de kool, tomaten, zout en peper toe en bak het mengsel 1 minuut.
Doe de bouillon erbij, breng het aan de kook en draai het vuur lager.
Doe het deksel schuin op de pan en laat 30 minuten koken of tot de kool helemaal gaar is.
Dien op in soepkommen en garneer vlak voor het opdienen met croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Cyprus