Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Sour Egg Soup
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
soeplepel
boter
▢
2
lepels
bloem
▢
1
theelepel
ui
fijngehakte
▢
1
theelepel
Hongaarse paprikapoeder
▢
water
▢
1
laurierblad
▢
3
eieren
▢
zout
▢
citroensap
▢
fijngehakte
peterselie
Instructies
Maak een lichtbruine roux van een soeplepel boter, 2 lepels bloem en een theelepel fijngehakte ui.
Voeg hier 1 theelepel Hongaarse paprika-poeder bij, genoeg water voor 6 porties soep en kook 20 minuten met een laurierblad.
Terwijl dit mengsel nog kookt, voegt men er 3 geklutste eieren bij; neem de pan direct van het vuur en blijf kloppen.
De soep ziet er dan uit als een soort dunne roereieren.
Voeg er nu zout en vrij veel citroensap bij, de soep moet een licht zure smaak hebben.
Strooi er als de soep opgediend is, wat fijngehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Soep
Land van herkomst
Canada