Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sous-vide Gegaarde Rabarber met Vanille
Geniet van dit verfijnde dessert van Sous-vide Gegaarde Rabarber met Vanille, eventueel geserveerd met vanille-ijs of wafels.
Porties:
2
porties
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
verse rabarber
▢
1
vanillestokje
▢
70
g
agavediksap
▢
Schil van 1 sinaasappel
Instructies
Schil de rabarber en verwijder de houterige draden.
Snijd de rabarber in hapklare stukken.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
Meng het vanillemerg met het agavediksap.
Gebruik een dunschiller om de schil van de sinaasappel te verwijderen.
Houd de stukjes schil apart.
Leg de rabarberstukken naast elkaar in een vacuümzak.
Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel.
Bereid de rabarber sous-vide.
Stel de stoomoven in op 75°C en laat de rabarber gedurende 13 minuten stomen op het tweede rooster van onderen.
Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje.
Kook het vocht op de kookplaat in tot het iets is ingedikt.
Serveer de sous-vide gegaarde rabarber met het ingedikte vocht als saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, vormt een mooie combinatie met de zoetzure smaak van de rabarber en de vanilletonen.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm