Meng het gehakt met de helft van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange, het ei, peper en zout in een kom.
Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen ballen van.
Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de romaatjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Haal ze uit de pan.
Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en stoof 5 minuten.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg ze samen met de gehaktballen toe aan de tomaten en verwarm nog 2 minuten.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Al-Andalus gehaktballen met rijst, couscous of een frisse salade voor een compleet gerecht.Wijnadvies:Deze Spaanse gehaktballen gaan goed samen met een frisse, lichte rode wijn zoals een Tempranillo of een Garnacha.