Spaanse Al-Andalus Gehaktballen

Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 31 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g gehakt
  • 2 eetlepels Al-Andalus kruiden/specerijenmelange
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 125 g romaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g tomaat in blokjes
  • 400 g kikkererwten uitgelekt
  • 10 g platte peterselie

Instructies

  • Meng het gehakt met de helft van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange, het ei, peper en zout in een kom.
  • Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen ballen van.
  • Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de romaatjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Haal ze uit de pan.
  • Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en stoof 5 minuten.
  • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
  • Voeg ze samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Spaanse Al-Andalus gehaktballen warm als bijgerecht en geniet van de smaken uit Spanje!
 
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij