Spaanse Al-Andalus Gehaktballen
Ingrediënten
- 300 g gehakt
- 2 eetlepels Al-Andalus kruiden/specerijenmelange
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 125 g romaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g tomaat in blokjes
- 400 g kikkererwten uitgelekt
- 10 g platte peterselie
Instructies
- Meng het gehakt met de helft van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange, het ei, peper en zout in een kom.
- Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen ballen van.
- Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de romaatjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Haal ze uit de pan.
- Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
- Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en stoof 5 minuten.
- Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
- Voeg ze samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm nog 2 minuten.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g