Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Cheesecake & IJskoffie Verfrisser
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lepel
aluminiumfolie
kom
Oven
Bakvorm (4 kleine met verwijderbare bodem)
Bakpapier
Ingrediënten
▢
12
Stuks
ijs
▢
90
ml
Melk
▢
4
eieren
▢
250
gram
suiker
▢
100
gram
Boter
▢
500
gram
Roomkaas
▢
0.5
Stuk
Citroen
▢
100
gram
Bloem
▢
100
gram
Framboos
▢
100
gram
Blauwe Bes
▢
1
Theelepel
Zout
▢
200
gram
Speculoos
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem in en bekleed ze met bakpapier.
Voor de bodem: Meng de boter met de verkruimelde speculoos.
Druk het mengsel stevig op de bodem en zijkanten van de bakvormen.
Voor de cheesecake: Meng in een grote kom de eieren, suiker en boter.
In een andere kom, meng de roomkaas, kaneel, citroenschil en zout.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer tot een glad beslag.
Voeg al roerend de bloem toe tot het beslag glad is.
Verdeel enkele frambozen en blauwe bessen over de bodem van elke bakvorm.
Giet het beslag erover en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen.
Bak de cheesecakes 8 minuten op 200ºC en verlaag dan de temperatuur naar 180ºC en bak nog 30 minuten.
Laat afkoelen in de oven.
Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan.
Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze verder afkoelen.
Serveer lauw of koud.
Serveer met een verfrissende ijskoffie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aangezien dit een dessert is, zou een zoete Spaanse wijn zoals Moscatel de Valencia goed passen bij de romige cheesecake en de fruitige bessen.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Gebak
/
Koude Dranken
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch