Spaanse cheesecake & ijskoffie

Spaanse Cheesecake & IJskoffie Verfrisser

Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 Stuks ijs
  • 90 ml Melk
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 100 gram Boter
  • 500 gram Roomkaas
  • 0.5 Stuk Citroen
  • 100 gram Bloem
  • 100 gram Framboos
  • 100 gram Blauwe Bes
  • 1 Theelepel Zout
  • 200 gram Speculoos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Vet vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem in en bekleed ze met bakpapier.
  • Voor de bodem: Meng de boter met de verkruimelde speculoos.
  • Druk het mengsel stevig op de bodem en zijkanten van de bakvormen.
  • Voor de cheesecake: Meng in een grote kom de eieren, suiker en boter.
  • In een andere kom, meng de roomkaas, kaneel, citroenschil en zout.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de bloem toe tot het beslag glad is.
  • Verdeel enkele frambozen en blauwe bessen over de bodem van elke bakvorm.
  • Giet het beslag erover en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen.
  • Bak de cheesecakes 8 minuten op 200ºC en verlaag dan de temperatuur naar 180ºC en bak nog 30 minuten.
  • Laat afkoelen in de oven.
  • Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan.
  • Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze verder afkoelen.
  • Serveer lauw of koud.
  • Serveer met een verfrissende ijskoffie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aangezien dit een dessert is, zou een zoete Spaanse wijn zoals Moscatel de Valencia goed passen bij de romige cheesecake en de fruitige bessen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 45 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Gebak / Koude Dranken
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch