Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de ontvelde tomaten, 1 kop water, tijm, oregano, tabasco, zout, peper en suiker toe.
Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Giet de witte wijn erbij en voeg de gekookte mosselen toe aan de pan.
Snijd de gevulde Spaanse olijven in schijfjes en hak de bieslook fijn.
Roer de olijven, bieslook en sherry door de soep.
Voeg als laatste de crème fraîche toe en roer goed door voor een romige textuur.
Breng de soep op smaak met extra peper en zout indien nodig.
Serveer de soep warm in kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de soep met knapperig Spaans brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past perfect bij deze rijke mosselsoep.