Spaanse Mosselsoep met Tomaten en Olijven
Ingrediënten
- 750 gr gekookte mosselen
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olie
- 500 gr ontvelde tomaten
- Zout en peper naar smaak
- Suiker naar smaak
- 15 druppels tabasco
- 1 mespunt tijm
- 1 mespunt oregano
- ½ liter witte wijn
- 20 gevulde Spaanse olijven
- 1 glas sherry
- ½ bosje bieslook
- ¼ liter crème fraîche
Instructies
- Maak de uien schoon en snipper ze fijn; pers de knoflook uit.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook hierin.
- Voeg de ontvelde tomaten, 1 kop water, tijm, oregano, tabasco en naar smaak zout, peper en suiker toe.
- Laat het geheel 15 minuten koken.
- Voeg de witte wijn toe en voeg vervolgens de gekookte mosselen toe aan de pan.
- Snijd de gevulde Spaanse olijven in schijfjes, hak de bieslook fijn en roer ze samen met de sherry door de soep.
- Breng de Spaanse mosselsoep op smaak en roer tot slot de crème fraîche erdoor voor een romige textuur.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past goed bij deze Spaanse mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Sugar: 5 g