Spaanse Mosselsoep met Tomaten en Olijven

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr gekookte mosselen
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olie
  • 500 gr ontvelde tomaten
  • Zout en peper naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • 15 druppels tabasco
  • 1 mespunt tijm
  • 1 mespunt oregano
  • ½ liter witte wijn
  • 20 gevulde Spaanse olijven
  • 1 glas sherry
  • ½ bosje bieslook
  • ¼ liter crème fraîche

Instructies

  • Maak de uien schoon en snipper ze fijn; pers de knoflook uit.
  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien en knoflook hierin.
  • Voeg de ontvelde tomaten, 1 kop water, tijm, oregano, tabasco en naar smaak zout, peper en suiker toe.
  • Laat het geheel 15 minuten koken.
  • Voeg de witte wijn toe en voeg vervolgens de gekookte mosselen toe aan de pan.
  • Snijd de gevulde Spaanse olijven in schijfjes, hak de bieslook fijn en roer ze samen met de sherry door de soep.
  • Breng de Spaanse mosselsoep op smaak en roer tot slot de crème fraîche erdoor voor een romige textuur.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past goed bij deze Spaanse mosselsoep.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij