Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Paella met Kip, Garnalen en Chorizo
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
paella pan
Ingrediënten
▢
600
gram
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
200
gram
garnalen
gepeld en schoongemaakt
▢
100
gram
chorizo
in kleine blokjes gesneden
▢
2
rijpe
tomaten
ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
▢
1
ui
fijngehakt
▢
1
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
250
gram
gebroken sperziebonen
▢
325
gram
paellarijst
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
2
theelepels
gedroogde oregano
▢
750
ml
kippenbouillon
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Olijfolie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een grote paellapan of braadpan op middelhoog vuur.
Bak de chorizoblokjes kort aan tot ze hun aroma afgeven.
Voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe en bak deze in 4-5 minuten goudbruin.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig.
Voeg dan de blokjes tomaat toe en bak ze mee gedurende 2 minuten.
Strooi paprikapoeder en gedroogde oregano over het mengsel en giet 250 ml kippenbouillon erbij.
Laat de kipfilet zonder deksel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar is.
Voeg de paprikablokjes, sperziebonen en paellarijst toe aan de pan.
Roer alles goed door elkaar.
Giet de resterende kippenbouillon in de pan en laat de paella nog eens 15-20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen.
Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan blijft plakken.
Voeg de garnalen toe en laat ze nog 2-3 minuten meekoken tot ze roze en gaar zijn.
Breng de paella op smaak met zout en peper indien nodig.
Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
Serveer met een gemengde salade van tomaat en olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Spaanse Albariño zou goed passen bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
12
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Spanje