Een rijke en smaakvolle spaghetti à la bolognese, boordevol groenten zoals paprika en wortels, en gemaakt met een heerlijke combinatie van kalfsgehakt of varkens-rundergehakt. Perfect voor een hartige maaltijd met het hele gezin.
Smelt een klontje boter in een grote kom of braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden uien en paprika’s toe en fruit ze zachtjes tot ze zacht zijn.
Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbranden te voorkomen.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul.
Zorg dat het gehakt goed gebakken is.
Zodra het gehakt gaar is, voeg je het blik gepelde tomaten en de tomatenpuree toe.
Roer alles goed door.
Voeg de laurierbladen, tijm, paprikapoeder, cayennepeper, Provençaalse kruiden, zout en peper toe naar smaak.
Voeg de gekookte wortels toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel op een laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Proef de saus en pas de kruiden aan naar smaak.
Serveer de saus over gekookte spaghetti en geniet van een heerlijke maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Combineer deze bolognese met een volle rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese, die de rijke smaken van het gehakt en de tomatensaus aanvullen.