Was de mosselen grondig en gooi kapotte mosselen of mosselen die niet sluiten na een tik weg.
Leg de mosselen in een grote pan en voeg de witte wijn toe.
Kook de mosselen afgedekt in 5-7 minuten gaar, waarbij je de pan drie keer goed omschudt.
Verwijder dichte mosselen.
Verpak een kwart van de mosselen in aluminiumfolie.
Schep de rest van de mosselen op een bakplaat om snel af te koelen.
Bekleed een zeef met een vochtige theedoek en giet het kookvocht in een schaal.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verwarm in een sauspan de olijfolie met knoflook.
Voeg het mosselvocht, slagroom en verkruimeld bouillontablet toe aan de sauspan.
Breng de saus aan de kook en laat deze in 5 minuten iets inkoken.
Haal de afgekoelde mosselen uit de schelp.
Roer de mosselen met de helft van de peterselie door de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af en meng de mosselsaus erdoor.
Verdeel de pasta over vier diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Leg de achtergehouden mosselen in de schelp op de pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Vermentino uit Italië of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn zal de zeevruchten en de smaak van de witte wijn in de saus mooi aanvullen.