Een smaakvolle spaghetti met een hartige saus van rookspek, gehakt en boerensoepgroenten. Deze maaltijd biedt een heerlijke balans van groenten en vlees met een vleugje kerrie en knoflook.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes rookspek lichtbruin.
Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze tot ze glazig is.
Voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork.
Pers de knoflook erboven uit en meng goed door.
Voeg de boerensoepgroenten toe en smoor deze onder regelmatig omscheppen gedurende 5 minuten mee.
Roer het kerriepoeder, zout, peper en de bouillon door de pan en laat het geheel zachtjes doorkoken.
Bind de saus met aangemengde maïzena of allesbinder en maak op smaak met een scheutje ketjap.
Doe de gekookte spaghetti in een grote schaal en schenk de saus erover of serveer de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Boerensoepgroenten zijn erg gemakkelijk in het gebruik, maar er is natuurlijk niets op tegenom een selectie te maken van verschillende verse groenten die u lekker vindt. Wel zosmakelijk, en daardoor elke keer weer een andere belevenis!Wijnadvies:Dit gerecht gaat goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de hartige smaken van het spek en gehakt complementeren.