Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas van Henk van Lierop
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
speculaasplank
Ingrediƫnten
▢
500
gram
boter
▢
10
gram
zout
▢
400
gram
basterdsuiker
▢
10
gram
koolzuur
▢
225
gram
basterdsuiker
▢
8
gram
amonium
▢
40
gram
speculaaskruiden
▢
40
gram
ei
▢
50
gram
melk
▢
100
gram
bloem
▢
citroen essence
Instructies
Maak het deeg liefst 1 dag van te voren !
Vermeng de bloem met de amonium en het koolzuur en zeef het.
Meng de boter, zout, het ei, de speculaaskruiden, citroen en de melk tot het zalfachtig is.
Kneed de bloem nu onder de boter en het deeg is klaar.
Vormen:
Voor grote speculaaspoppen voegen we 10% extra bloem toe aan het deeg.
Kleine speculaasjes moeten vers zijn.
Grote speculaaspoppen (300-500 grazijn het liefst een week oud.
Vormen kunnen gemaakt worden met de speculaasplank of met de machine.
Afbakken in een oven van 200 graden C bovenwarmte en 160 graden C onderwarmte op een beboterde bakplaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------