Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie-Champignongratin
Een romige en smaakvolle gratin van spinazie en champignons, perfect om te serveren als bijgerecht bij een feestelijk diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal (beboterde)
grill
pan
Ingredients
▢
600
g
diepvries bladspinazie
ontdooid
▢
60
g
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
dl
béchamelsaus
bijv. Grand d'Italia
▢
Zout en peper naar smaak
▢
250
g
champignons
in plakjes
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
2
eidooiers
Instructions
Spinazie voorbereiden: Knijp de ontdooide spinazie goed uit.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook zachtjes bruin in 3 minuten.
Spinazie bakken: Voeg de spinazie toe aan de pan en bak deze 4 minuten op middelhoog vuur.
Béchamelsaus toevoegen: Verwarm de béchamelsaus en roer de helft ervan door de spinazie, samen met zout en peper.
Zet dit mengsel over in een beboterde ovenschaal.
Champignons bakken: Verhit de rest van de boter in een pan en bak de champignons 5 minuten
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, romige
Chardonnay
of een zachte
Pinot Blanc
past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
350
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk
/
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch