Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spinaziebol
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
bladspinazie
450 g, diepvries, ontdooid
▢
100
g
belegen kaas
geraspt
▢
50
g
paneermeel
▢
nootmuskaat
gemalen
▢
4
eieren
▢
8
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries, ontdooid
Instructies
Doe de spinazie in een zeef.
Druk met een lepel het vocht eruit.
Meng met de kaas, het paneermeel en naar smaak nootmuskaat, peper en zout.
Kook de eieren in ca. 8 min. hard en pel ze.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg er 4 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de spinazie in 4 gelijke porties
en omhul elk ei met een portie.
Leg in het midden van de bladerdeegplakjes.
Bestrijk de randen dun met water en bedek met de resterende bladerdeegplakjes.
Druk rondom aan met een vork.
Snijd voor mooie cirkels de hoeken eraf.
Bak de spinaziebollen 10 min. in de oven.
Verlaag daarna de oventemperatuur tot 170 °C.
Bak de bollen nog ca. 30 min. tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch