Spinaziebol
Ingrediënten
- 1 pak bladspinazie 450 g, diepvries, ontdooid
- 100 g belegen kaas geraspt
- 50 g paneermeel
- nootmuskaat gemalen
- 4 eieren
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
Instructies
- Doe de spinazie in een zeef.
- Druk met een lepel het vocht eruit.
- Meng met de kaas, het paneermeel en naar smaak nootmuskaat, peper en zout.
- Kook de eieren in ca. 8 min. hard en pel ze.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg er 4 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de spinazie in 4 gelijke porties
- en omhul elk ei met een portie.
- Leg in het midden van de bladerdeegplakjes.
- Bestrijk de randen dun met water en bedek met de resterende bladerdeegplakjes.
- Druk rondom aan met een vork.
- Snijd voor mooie cirkels de hoeken eraf.
- Bak de spinaziebollen 10 min. in de oven.
- Verlaag daarna de oventemperatuur tot 170 °C.
- Bak de bollen nog ca. 30 min. tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse tomatensalade.