Spinaziebol

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bladspinazie 450 g, diepvries, ontdooid
  • 100 g belegen kaas geraspt
  • 50 g paneermeel
  • nootmuskaat gemalen
  • 4 eieren
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid

Instructies

  • Doe de spinazie in een zeef.
  • Druk met een lepel het vocht eruit.
  • Meng met de kaas, het paneermeel en naar smaak nootmuskaat, peper en zout.
  • Kook de eieren in ca. 8 min. hard en pel ze.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg er 4 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de spinazie in 4 gelijke porties
  • en omhul elk ei met een portie.
  • Leg in het midden van de bladerdeegplakjes.
  • Bestrijk de randen dun met water en bedek met de resterende bladerdeegplakjes.
  • Druk rondom aan met een vork.
  • Snijd voor mooie cirkels de hoeken eraf.
  • Bak de spinaziebollen 10 min. in de oven.
  • Verlaag daarna de oventemperatuur tot 170 °C.
  • Bak de bollen nog ca. 30 min. tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een frisse tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch