Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazieovenschotel
Een hartige spinazieovenschotel met ei en room, perfect als bijgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenvaste schaal
pan
Ingrediënten
▢
Boter
▢
4
eieren
▢
1
teentje
knoflook
▢
Nootmuskaat
▢
3
eetlepels
olie
▢
Paneermeel
▢
Peper
▢
4
eetlepels
room
▢
1
kg
spinazie
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verhit de olie in een pan en fruit de geperste knoflook 2 minuten.
Voeg de gewassen spinazie toe en smoor 5 minuten met de deksel op de pan.
Laat de spinazie uitlekken en doe in een ingevette ovenschaal.
Klop de eieren en room los met een staafmixer.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Meng met de iets afgekoelde spinazie.
Bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal 10 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch