Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskool-Gehaktschotel met Gruyère
Een hartige en smaakvolle schotel met spitskool, gehakt en Gruyère, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
pan
Ingrediënten
▢
50
g
Gruyère
geraspt
▢
750
g
gehakt
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
▢
1
spitskool
▢
3
uien
▢
20
g
boter
▢
¾
liter
bouillon
van tablet
▢
500
g
aardappelen
▢
250
g
wortelen
Instructies
Snipper de uien fijn.
Verhit de boter in een pan en bak het gehakt kruimig.
Voeg de ui toe en laat glazig worden.
Schil en snijd de aardappelen in blokjes, voeg toe aan het gehakt.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten met deksel op de pan.
Schrap de worteltjes, was en snijd in plakjes.
Was de spitskool, snijd in vieren en verwijder de stronk.
Snijd de kool fijn.
Voeg kool en wortelen toe aan het gehakt en kook nog 10 minuten gaar.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de koolschotel in een dekschaal en bestrooi met Gruyère.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden