Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitjes met Aziatische Kruiden en Basmati Rijst
Een verrassend gerecht van spruitjes met een Aziatische twist, geserveerd met basmati rijst. Een heerlijk hartige en kruidige maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
braadpan
Lepel
Ingrediënten
▢
100
g
basmati rijst
▢
350
g
spruitjes
geschoond en in vieren gesneden
▢
2
kleine
uien
fijn gesneden
▢
1
tl
trassi
▢
2
el
zoete ketjap
▢
2
tl
sambal brandal
▢
2
el
oestersaus
Instructies
Kook de spruitjes kort in een pan met water totdat ze net beetgaar zijn.
Giet af en zet apart.
Breng water aan de kook voor de basmati rijst en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 10 minuten).
Verhit in een braadpan een beetje olie en bak de fijn gesneden uien tot ze glazig zijn.
Voeg de trassi, zoete ketjap, sambal brandal en oestersaus toe en bak kort mee.
Voeg de voorgekookte spruitjes toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer de spruitjes met de gekookte basmati rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch