Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot Boerenkool met Makreel
Een hartige stamppot met boerenkool, aardappel, makreel en augurk, een heerlijke en voedzame maaltijd.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Stamper
Ingrediënten
▢
2
augurken
▢
150
ml
melk
▢
200
gram
gestoomde makreel
▢
600
gram
aardappels
▢
750
gram
boerenkool
Instructies
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Breng de aardappelen en boerenkool aan de kook in een bodempje water.
Kook ca.
25 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de aardappelen en boerenkool fijn.
Maak er met hete melk een stamppot van.
Hak de augurken fijn.
Meng de augurken door de stamppot.
Verdeel de makreel in stukjes.
Leg de makreel op de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Stamppot
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Zout arm