Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stamppot met groene kool en spek uit de Ardennen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
gerookt spek
▢
1
groene kool
▢
50
gr
reuzel
▢
½
liter
bouillon
▢
een beetje
bloem
▢
geraspte nootmuskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak de kool schoon, verwijder de buitenste harde bladeren en was de kool goed.
Doe de koolbladeren 2 minuten in kokend water met zout en giet het water af. Snijd de groente grof.
Laat de reuzel op laag vuur uitbakken en doe er dan de helft van de kool bij.
Voeg er wat zout aan toe, doe er het spek bij en daarna de rest van de kool.
Kruid met peper en nootmuskaat.
Giet er dan de bouillon bij.
Doe het deksel op de pan en sluit die met een deegrand hermetisch af.
Laat het gerecht op middelhoog vuur 3 uur stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het zeer heet met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België