Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sticky toffee and date pudding
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
taartvorm 20 cm doorsnee
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
120
gr
boter
▢
180
gr
bruine basterd
▢
4
ieren
▢
240
gr
zelfrijzend bakmeel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
snufje
zout
▢
240
gr.
dadels
in stukjes
▢
2
theelepels
oploskoffie
▢
300
ml
water
kokend
Voor de butterschotchsaus:
▢
60
gr
boter
▢
150
gr
bruine suiker
▢
1
eetlepel(s)
goldensyrup
▢
150
gr
evaporated milk
of slagroom
Instructies
Verwarm de oven op 180 C.
Vet de vorm in
Klop de boter en de suiker samen romig.
Voeg een voor een de eieren toe
Zeef het meel en de bakpoeder boven het mengsel en klop alles goed door.
Voeg de dadels de koffie en het kokend water toe en meng tot een homogeen beslag ontstaat.
Giet in de vorm en bak in 70 a 80 min. gaar De kleine vormpjes 30 a 40 min. (tot de bovenkant licht terug veert
Maak de butterschotch saus
Smelt de boter en voeg de suiker en de golden syrup toe.
Giet de melk of de room toe en verhit al kloppend tot het kookpunt
Keer de vorm om en serveer met de butterschotch saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht