Verwarm de sherry in een pan met de verse tijm tot net onder het kookpunt.
Laat de sherry ongeveer 5 minuten inkoken.
Verwijder vervolgens de takjes tijm en breng op smaak met een snufje zout.
Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze al roerend op in de hete sherry.
Haal van het vuur zodra de gelatine is opgelost.
Bekleed een schaaltje met plasticfolie en giet hierin de sherry.
Laat het geheel afkoelen en zet het dan minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg een plank op het schaaltje, keer het om en laat de gelei uit het schaaltje glijden.
Verwijder de folie en snijd de gelei in plakken van ½ cm dik.
Snijd de plakken vervolgens in dunne repen en daarna in blokjes.
Snijd de Stilton kaas in dunne plakjes.
Verdeel de rucola over vier bordjes en besprenkel met de Franse sladressing.
Leg de plakjes Stilton kaas op de rucola en verdeel de blokjes gelei eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Stilton en Tijm Sherry Gelei gaat uitstekend samen met een droge sherry, zoals een Fino of Manzanilla. De complexe smaken van de sherry zullen de kaas en de tijmgelei mooi aanvullen.