Blue stilton met tijm sherrygelei

AllerHande november 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blaadje(s) witte gelatine
  • dl medium dry sherry
  • ½ zakje verse tijm a 15 g
  • zout
  • 150 g Blue Stilton 55+
  • 2 zakjes rucola sla, a 30 g
  • ½ bakje vinaigrette Franse sladressing, a 100 g

Instructies

  • In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan sherry met tijm tegen de kook aan brengen.
  • Sherry ca. 5 minuten laten inkoken, tijmtakje verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sherry oplossen.
  • Schaaltje bekleden met plasticfolie en sherry erin schenken.
  • Laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Plank op schaaltje leggen, samen keren en gelei uit schaaltje laten glijden.
  • Folie verwijderen en gelei in plakken van ½ cm dik snijden.
  • Plakken in dunne repen en daarna in blokjes snijden.
  • Kaas in dunne plakjes snijden.
  • Rucola over vier bordjes verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen.
  • Kaas erop leggen en geleiblokjes er omheen verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Nagerecht
Land van herkomst Engeland